Το πανέμορφο χωριό χωρίς δρόμους που αν πάτε, δεν θα θέλετε να φύγετε!

Το χωριό Giethoorn, στην Ολλανδία, είναι διάσημο για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του: Δεν έχει δρόμους και φυσικά ούτε και αυτοκίνητα! Το ειδυλλιακό μικρό χωριό που είναι επίσης γνωστό και ως «Βενετία της Ολλανδίας», έχει μόνο κανάλια. Οι μικρές βάρκες αποτελούν επομένως το κύριο μέσο μεταφοράς μέσα στο χωριό αλλά και στη γύρω περιοχή. Στο Giethoorn όλα μοιάζουν ειδυλλιακά: Το τοπίο, οι κάτοικοι, οι ρυθμοί της ζωής, η καθημερινότητα.

Είναι ένα τόπος μαγικός με παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Οι κάτοικοι του ζουν γαλήνια, χωρίς άγχος και στρες. Είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, καλά κρυμμένο μέσα στα καταπράσινα λιβάδια της Ολλανδικής επαρχίας. Ένα μέρος που έχει καταφέρει να μείνει μακριά από τη φασαρία των μεγαλουπόλεων. Στο Giethoorn ζουν περίπου 2.500 άνθρωποι οι οποίοι μετακινούνται χάρη στις 180 γέφυρες και στις βαρκούλες.

Οι κάτοικοι του δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ρύπανση!

Φανταστείτε να ζείτε μόνιμα εκεί.. Να φτάνετε κάθε μέρα στο σπίτι σας με τη βαρκούλα, να τη δένετε έξω από το σπίτι σας και μπαίνοντας στο εσωτερικό του, να ξαπλώνετε στον καναπέ για να απολαύσετε τη θέα από το παράθυρο! Αξία ανεκτίμητη! Ησυχία. Ομορφιά. Γαλήνη. Τι άλλο αλήθεια μπορεί να χρειαστεί κανείς; Το χωριό ιδρύθηκε το 1230 από μια ομάδα προσφύγων που ήρθαν από το νότο αναζητώντας ένα σπίτι.

Όταν έφθασαν στη περιοχή, έμειναν κατάπληκτοι από τον τεράστιο αριθμό κεράτων κατσίκας που είχαν απομείνει μετά από μια μεγάλη πλημμύρα. Για αυτό ακριβώς έδωσαν το όνομα Giethoorn στην πόλη τους που σημαίνει «το κέρας των αιγών».