Τριφτή μηλόπιτα από τη γιαγιά Αρετή

Στη σημερινή συνταγή θα βρείτε την πιο νόστιμη και παραδοσιακή μηλόπιτα που έχω δοκιμάσει σε ένα από τα ταξίδια μου στην Πελοπόννησο. Η γλυκιά γιαγιά Αρετή, με μήλα από τον κήπο της και με όλη της την αγάπη, μας δίνει όλα τα μυστικά για τέλεια σπιτική μηλόπιτα!

Τι θα χρειαστούμε:

400γρ. αλεύρι

200γρ. ζάχαρη

20γρ. μπέικιν πάουντερ

250γρ. καλαμποκέλαιο

1 αυγό

Η γέμιση της μηλόπιτας

5 μήλα μεγάλα

150γρ. καρυδόψιχα ή κράνμπερι

100γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Αφού ανακατώσουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και όλα τα υλικά για τη γέμιση χώρια, ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη.
”Τρίβουμε” την υπόλοιπο ζύμη από πάνω και η πίτα μας είναι έτοιμη. Το μυστικό για τέλεια μηλόπιτα είναι φυσικά τα φρέσκα και αγνά υλικά.

Γράφει η Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου για το my-athens.gr