Χειροποίητα μακαρόνια Χίου

Αναρωτιέσαι πως θα φτιάξεις χειροποίητα μακαρόνια; Δες τις παρακάτω οδηγίες και ”απογείωσε” κάθε συνταγή ζυμαρικών σου χρησιμοποιώντας χειροποίητα μακαρόνια που θα φτιάξεις μόνη στο σπίτι!

Συστατικά

500γρ. αλεύρι σταρένιο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

300γρ. νερό

1 σπαρτόξυλο, είναι ένα ξυλαράκι σαν το ξυλάκι που κάνουμε το χοιρινό σουβλάκι

Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και την κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες.Παραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου
Κάθε μια μπαλίτσα την δουλεύουμε πάνω στο ξύλο και την ανοίγουμε να γίνει σαν μακαρόνιΠαραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου
Τα ακουμπάμε πάνω σε καθαρό πανί.
Όταν τελειώσουμε τα βράζουμε για 3 λεπτά.
Σερβίρουμε με τυρί και σάλτσα.

Γράφει η Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου για το my-athens.gr